Ga terug

blog

2018-08-02

Salon van de maand - Hairstyle Claudy

Ook stiekem benieuwd hoe het eraan toegaat in andere salons? Wij ook! Daarom geven we met de 'POP salon van de maand' iedere maand een kijkje in de keuken bij andere kapperszaken. Deze keer geven wij het woord aan Claudy Melchers, eigenaresse van Hairstyle Claudy.

Kapsalon Hairstyle Claudy in Ruurlo

Mijn naam is Claudy Melchers en sinds 2005 ben ik trotse eigenaresse van Hairstyle Claudy in Ruurlo. Voordat ik mijn kapsalon startte, spookte er al een tijdje een gedachte in mijn hoofd met de uitdaging om voor mijzelf te beginnen. Ik was namelijk al 7 jaar kapper voor onder andere AMI Kappers. Hier heb ik veel werkervaring opgedaan en ben ik erachter gekomen wat ik juist wél of juist niet zou willen in mijn eigen kapsalon. Natuurlijk is het werken in een salon heel anders dan voor jezelf beginnen. Het idee dat ik veel vrijheid zou krijgen en daarbij mijn eigen tijd in kon delen, gaf echt de doorslag! 

Ik was er dus uit; ik wil een eigen salon. Maar zoals zovelen dacht ik: "Wanneer ga ik beginnen?" In oktober 2005 was het tijd om de knoop door te hakken en mijn droom waar te maken!

Mijn klanten

In mijn kapsalon is eigenlijk iedereen welkom; van kinderen tot ouderen en van mannen tot vrouwen. Daarnaast kun je bij mij terecht voor knippen, maar ook kleuren of permanenten. Naast het knippen vanuit mijn salon, knip ik ook bij mensen aan huis. De afwisseling tussen het bij de klant thuis knippen en het knippen in mijn salon vind ik echt ideaal. Het enige verschil zit eigenlijk in het sjouwen van de spullen vanuit de auto naar het huis van de klant, maar aan de andere kant geeft het mij ook een fijn gevoel. Het is namelijk super gezellig.

Het nadeel van een eigen salon? Knippen is echt mijn hobby, alleen kijk is soms wel op tegen het verwerken van de administratie. Maar daarin zal ik vast niet de enige zijn ;-). Dat is ook echt het enige wat ik doe achter mijn computer. Verder doe ik namelijk weinig aan marketing en moet ik het echt hebben van de mond-tot-mond reclame.

POP en Hairstyle Claudy

Het runnen van mijn eigen salon geeft mij heel veel vrijheid, wat ik echt als luxe ervaar. Natuurlijk heb ik vaste dagen dat ik werk, maar als ik echt wat bijzonders heb, dan schuif ik gewoon een beetje met mijn planning. En gelukkig heb ik dan ook hele flexibele klanten die dit niet erg vinden!

Om net zoals ik je werk als hobby te kunnen beschouwen en mijn klanten tevreden te houden, moet je echt van de laatste trends op de hoogte te blijven. Daarbij horen ook goede kappersproducten. Zo werk ik met de XP100 als kleur en Goldwell voor omvorming.

De POP hair care & stylingproducten zijn de producten die ik verkoop. Bij mijn zoektocht naar producten voor in mijn salon waren goede producten tegen eerlijke, betaalbare prijzen voor mij het belangrijkst. Je wilt je klant iets goeds bieden, maar waarvoor ze niet gelijk de hoofdprijs betalen. Hierin sloot POP perfect aan op mijn wensen en de wensen van mijn klanten.

De uitdagingen van een kapsalon

Het runnen van een kapsalon brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee en is totaal anders dan werken voor een baas. Daarbij verandert de vraag en/of de behoefte van de klant ook in mijn ogen. Mijn klanten, maar ook niet-klanten, vragen steeds meer om aandacht en advies met betrekking tot de haarmode. Daarnaast ervaar ik ook het gevoel dat klanten het fijn vinden om 1 op 1 behandeld te worden, zeker na een drukke werkdag.

Mijn tip aan andere collega-ondernemers: wees echt duidelijk voor jezelf over wat je wil en ook wat je niet wil. Soms hoort daar een gokje bij, maar dat hoort bij het ondernemerschap! Blijf daarnaast op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends, ook al gebruik je ze niet in jouw bedrijf.

Veel succes!

Ga terug
Cookie melding

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Privacy Statement | Naar cookiepagina

Weigeren Akkoord