Ga terug

blog

2018-01-22

Salon van de maand - Kapperszaak Sjiek

Ben jij stiekem ook benieuwd naar een kijkje in de keuken bij andere salons? Wij wel! Daarom hebben we de POP Salon van de maand in het leven geroepen! Deze maand is Kapperszaak Sjiek uit Nieuwkoop de POP Salon van de Maand. Daisy de Ridder is 31 jaar oud en de eigenaresse van Kapperszaak Sjiek. Lees haar verhaal en ervaringen met het runnen van een salon!

Een kijkje in de keuken bij Kapperszaak Sjiek in Nieuwkoop

Ik werk al een heel tijdje bij Kapperszaak Sjiek. Ofja, het was vroeger een filiaal van clubkappers. Ik werkte daar als kapster, maar vanaf 1 juni 2016 heb ik het filiaal overgenomen van mijn oude werkgever! Als klein kind was het altijd al mijn droom om kapster te worden. Vroeger zei ik altijd: Ik word later kapperszaak, haha. Vandaar dat het ook geen kapsalon heet, maar een kapperszaak.

Eigenlijk was een eigen kapsalon nooit het plan, omdat ik graag financiële zekerheid wil en ik het gevoel had dat het runnen van een eigen veel moeilijker zou zijn. Toch kwam het op mijn pad terecht. Je komt een paar maal in je leven op een kruispunt en dan moet je kiezen: Wat ga ik doen? Uiteindelijk ben ik gegaan voor de uitdaging en daar heb ik nog nooit een dag spijt van gehad!

POP en mijn salon

Wij zijn een hele toegankelijke kapsalon met een informele sfeer en professionele behandelingen. Vaktechniek, motivatie en service zijn de kernwaarden van onze salon. Daar passen de producten van POP perfect bij! POP is een nieuw, no-nonsens merk. Het is fris, puur, duidelijk, vrolijk en parabeen vrij. Ook met de mensen achter het merk heb ik een heel prettige vertrouwensband. 

Over welk POP product ben je het meest enthousiast?

Ik ben groot fan van de POP Silver & Blond Shampoo. Deze is zo krachtig! Ook de Perfect Curl krullencrème vind ik heel prettig in gebruik. Het best verkopende product is toch wel de Salt Spray. Omdat deze heel anders is dan alle andere verstevigingen en zo breed inzetbaar, dat spreekt klanten enorm aan.

De uitdagingen van het runnen van een kapsalon

Voor mij als kapster en werkgever is het van belang altijd het beste uit de ander te halen. Zowel bij je klanten, werknemers als leveranciers. De grootste uitdaging voor ons ligt vaak in de communicatie nog meer dan in de vaktechniek. Nu ik zelf eigenares van de kapsalon ben, kan ik zelf alles bepalen. Zoals de  merken die ik wil voeren, de service die ik wil bieden maar bijvoorbeeld ook de trainingen die we volgen. Daar zit meteen het nadeel van een eigen zaak want als eigenares moet je wel zelf je eigen grenzen kunnen bepalen.

Keuzes, keuzes, keuzes…

Er zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden. Hoe ik dat doe? Intuïtie en communicatie. Overleg met je team, vakmensen en mensen dicht om je heen. Maar bovenal; ken je eigen krachten en wees een tikkeltje eigenwijs. Dat is een van de redenen waarom ik een aantal behandelingen niet uitvoer. Ik knip, kleur, föhn, permanent en vlecht, maar klanten met bruids- en opsteekkapsels verwijs ik naar salons in de buurt! Waarom? Simpelweg omdat mijn talent daar minder ligt.


“Ken je eigen krachten en wees een tikkeltje eigenwijs"


Een laatste tip die ik wil meegegeven: Als werken verplicht werken wordt, stop er dan mee. Volg je gevoel en doe wat jij zelf echt leuk vindt!

Ga terug
Cookie melding

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Privacy Statement | Naar cookiepagina

Weigeren Akkoord