Ga terug

blog

2018-09-03

Salon van de maand - Monique Haar Salon

Mijn naam is Monique van der Woning, ik ben 51 jaar en eigenaresse van kapsalon Monique Haar Salon. Vanaf mijn zestiende heb ik 28 jaar het dames- en herenkappersvak met veel plezier uitgevoerd. Op mijn 43e besloot ik om het roer drastisch om te gooien. Het kappersvak heb ik vaarwel gezegd en ben ik een aantal jaren bij de politie werkzaam geweest. Langzaam wakkerde het vuurtje van mijn kappershart toch weer aan. Deze keer wilde ik het echter op mijn manier.

Monique Haar Salon in Enschede

Mijn ideeën voor een eigen kapsalon kregen langzaam vorm. Mensen een rustmoment geven in onze hectische maatschappij. Een moment van ontspanning zodat ze opgeladen verder kunnen. In het begin van 2018 volgde ik verschillende knip- en kleurcursussen waardoor mijn kennis weer naar boven kwam en werd uitgebreid. Waardoor ik weer up-to-date ben in het kappersvak. Al mijn ideeën heb ik uitgewerkt en het resultaat is een salon waarin ik mij thuis voel. Ik hoop dat jij wanneer je bij Monique Haar Salon komt, hetzelfde gevoel krijgt.

Naast mijn eigen salon heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij de Leendert Vriel stichting (stervensbegeleiding). Als mensen die in hun laatste levensfase zijn, nog graag geknipt willen worden dan doe ik dit op vrijwillige basis. Van elke klant die ik in mijn kapsalon knip, schenk ik één euro aan de stichting. 

Klanten

In de kapsalon komen klanten van alle leeftijden. Zowel dames, heren als kinderen. Mijn klanten zijn mensen die de tijd nemen om in de kapsalon te komen. Ik werk namelijk in alle rust en met aandacht. Hierdoor sta je niet binnen no-time weer buiten.  Monique Haar Salon heeft breed aanbod van behandelingen. Bij elke behandeling pas ik een hoofdmassage toe. Er is tijd voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Rustgevende muziek draait op de achtergrond. Wanneer iemand graag de ogen dicht wil doen om te ontspannen dan is dat oké!

Perfect on People en Monique Haar Salon

Met POP ben ik in aanraking gekomen via een collega-kapster. Op dat moment was ik nog op zoek naar een kappersmerk met haarverzorgings- en stylingproducten. Zij vertelde dat ze met POP werkte en het erg goed beviel. Omdat het een Nederlands kappersmerk met een compacte lijn en prijsvriendelijk is, sprak POP mij direct aan. Daarom heb ik een POP premiumpakket besteld. De producten uitgeprobeerd én laten uitproberen. Uiteindelijk heb ik weloverwogen voor POP gekozen!

Tips voor een eigen kapsalon

Bereid je goed voor als je een eigen kapsalon wil beginnen. In het begin heb ik veel onderzoek gedaan naar producten die ik wilde gebruiken. Vervolgens heb ik de producten getest. Stop al je energie in dat wat je neer wilt zetten en focus. Omdat ik zelf niet van de administratie ben, doet een boekhouder dit voor mij. Op deze manier doet ieder waar hij/zij goed in is. Het voordeel van het runnen van een eigen salon is dat je alleen aan jezelf verantwoording af hoeft te leggen. Je neemt zelf de beslissingen. Voor mij is het de grootste uitdaging om mensen met een mooi kapsel én een goed gevoel de deur uit te laten gaan. In de toekomst wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Hiervoor schrijf ik mij regelmatig in voor verschillende knip- en kleur cursussen.

Ga terug
Cookie melding

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Privacy Statement | Naar cookiepagina

Weigeren Akkoord